Kontrola vođenja poslovnih knjiga

Koliko ste sigurni da Vam knjigovođa vodi poslovne knjige na ispravan i zakonski propisan način? Možete im vjerovati na riječ, možete pretpostaviti da im je u interesu imati Vas za klijenta, možete vidjeti kako redovito polaze edukacije i imaju sve relevantne časopise…

Vođenje poslovnih knjiga je komplicirano i traži veliku razinu znanja i predanosti. Greške u vođenju poslovnih knjiga su moguće i dešavaju se s vremena na vrijeme, što i nije problem ako se pravovremeno uoče i isprave.

No, što je s greškama ili propustom jer se neki propis krivo shvatio ili s greškom koje Vaš knjigovođa nije svjestan?

Takva greška može stvoriti velike poslovne probleme u obliku kazne, izgubljenog vremena, izgubljenih poslova… situacija koja u ovo vrijeme recesije nije nimalo poželjna.

Kako bi se takve situacije spriječile, poželjno je jednom godišnje napraviti kontrolu i reviziju vođenja poslovnih knjiga od strane ovlaštenog knjigovođe i/ili nezavisnog knjigovodstvenog servisa.

Nazovite nas radi dogovora suradnje. Posao kontrole vođenja poslovnih knjiga vodimo u maksimalnoj diskreciji i potpuno “nevidljivo” za Vaš knjigovodstveni servis.